Tävlingen i Filipstad!

Har inte hunnit blogga så jag gör det nu ist! I torsdags var jag i skolan, ramlade på isen och fick hjärnskakning.. jag hade jätte ont i huvudet, var yr och mådde illa. Men på fredagen mådde jag mkt bättre så jag kunde tävla på lördagen. Vi åkte till Filipstad på fredagen och red osv. Jag, Frida och Ida red tillsammas. Det gick väldigt bra och vi alla var nöjda! Sen på kvällen åt vi thai mat med några andra. Det vra jätte kul! På tävlingen gick det jätte dåligt.. Eller inte jätte dåligt, men hade jätte mkt missar osv. I LA:2 fick jag 61% och i LA:P0 fick jag 60%. Var varken nöjd med ritterna eller procenten. Men han var ganske stel i högersidan också och det påverkar mkt!! I söndags vilde han och igår red jag lösgörande pass i fältis. I början var han jääätte stel men sen blev han riktigt fin! En helt annan häst mot slutet!:D han var jätte fin iaf men hann bara rida i ca 30 min för sen blev det fullt i ridhuset. Nu ska jag fortsätta plugga för jag har eng prov imorgon. Och idag i skolan fick vi reda på vilka betyg vi fick i nationella proven i svenska och jag fick A,A,B! Är jätte nöjd med det! A i skriva och tala och B i läsförståelse.
På lördag är det mentorsträning i Segersta! Wihoooo!:D och då är det även påsklov. Vi får det på fredag.
Aja hejdå!

I Filipstad

Nu sitter jag i bilen utanför Statoil i filipstad och väntar på att vi ska äta. Vi ska ut och äta med Cornelia, Ida och några andra. Kommer bli kul!

Vi åkte hemifrån ca 10:30 och kom fram rund 14:45. Och sen lastade vi av hästarna och fixade med sadelskåpen och så. Sen red jag, Frida och Ida i ridhuset lite. Carre kändes fin, lite stel men annars jätte fin! Och han gjorde en riktigt bra mellantrav! Man kände hur han längde!:D hoppas han gör så imorgon!! Är jätte taggad och det är LA:2 och LA:P0 som gäller. Ska INTE glömma vägen! Men vi höra kanske imorgon om jag hinner blogga!


Dagens ridpass

Idag har jag först varit i skolan och sen kom jag hem och åt mellis. Sen gick jg ut till stallet för jag skulle rida Carre i fältis. Vi hade en rosa outfit, jätte snyggt! Först skrittade jag fram i ca 15-20 min och sen började jag jogga igång honom i låg och rund form. Han var lite stelare i högervarvet men det är han alltid. Sen galopperade jag fram honom i samma form. Han var jätte fin och rund i formen! :) sen fick han en liten skrittpaus och sen blev det lite skrittpiruetter. Han gjorde dom jätte bra och var väldigt nöjd med dom! Jag gjorde även mkt uppridningar från galopp (till halt) nästan hela galoppdelen i LA:P0 och skänkelvikningar. Skänkelvikningarna gjorde han jätte bra och galopp programet med! Uppridningarna också. Sen var det inte så mkt mer förutom att jg travade av och så. Är jätte nöjd med dagens ridpass!
 
På lördag är det tävling i Filipstad! Det är LA:2 och LA:P0. Är jätte taggad och det är 7 B-ponnysar med i båda klasserna och jag startar som nr 5 båda gångerna! Länkar kanske till startlistorna senare, annars finns dom på filipstads hemsida!
 
Nu ska jag äta men jag skriver nog imorgon!

Lite bland

Hej har inte hunnit blogga så jag gör det nu!
I fredags var det uffe-träningen och Carre har aldrig någonsin varit så fin!
Han var helt otrolig och vi tränade mkt på det jag kände att vi behövde träna på.
Halter, galoppfattningar osv.
Han blev verkligen GRYM!!
 
I lördags red jag Almiro i fältis och skrittade ut på Carre.
Alle var lite stel i början men blev jätte bra mot slutet!
Och Carre var också fin!
 
Igår (söndags) red jag både Carre och Alle i fältis.
Julia och Frida var i Segersta och tränade så då åkte jag och mamma till fältis.
Jag red Carre först och med det nya tränset.
Jag hade även ett tredelat bett med fasta ringar.
Han brukar annars ha lösa ringar.
Han gick bra på det men var lite stel.
Jag red mest ett lösgörande pass.
Han blev väldigt fin och mjuk i sidorna!!
Almiro var också fin men väldigt stel.
Han hade fin form och jag red väldigt lösgörande på honom också.
Och sen när vi skulle lasta och åka hem såg vi norrsken på himlen!
Det var grönt och lite rött och jätte häftigt!
Försökte fota men fick ingen bra bild. :(
Och sen när vi kom hem igen var det också.
Jag har aldrig sett det tidigare så det var jätte coolt!
 
Idag har Frida Alle och jag ska skritta ut på Carre.
Hörs imorgon!
 

<3


Smågrabbarna!:D


Hungrig ponny!


Du är världens bästa häst!


Lite bilder från Fagersta!


Nationell tävling i Fagersta!

Idag och igår är jag hemma från skolan för jag har väldigt ont i magen. :( Men jag orkade inte blogga om tävlingen i södags igår så jag gör det nu ist!
 
Framridning LA:2 : Fick aldeles för kort framridning och han kändes stel i högersidan osv. Jag hann inte träna på halter eller så för jag fick mest fokusera på att få honom lösgjord. Jag hann iaf träna på skänkelvikningar, bakdelsvändningar, galoopen och så. Och sen skulle jag in på banan. Det var otroligt kallt speciellt när man stod utanför ridhuset och väntade på att få komma in och rida programmet.
 
LA:2 : Ingen jättre bra början.. Jag red ut till fel varv och kom på det själv precis när jag svängde. Han var ganska pigg och liite öppen i formen. Det mesta gick bra tills jag skulle öka galoppen på ena långsidan då började han bocka och efter det blev han ganska spänd osv. Sista halten ryggade han i så det var inte ett jätte bra slut. Var inte så jätte nöjd för jag hade kunnat göra det dubbelt så bra! Men när jag satt i bilen och tog av mig ridstövlarna ringde Julia (min syster) och sa: GRATTIS!! Och jag förstod inte vad hon menade för jag hade inte kollat på equipe men då hade jag fått mitt sista SM-kval på 65,3%! Jag sprang ut och ropade till mamma att jag hade fått mitt sista kval. Sen var det prisutdelning och jag kom 2:a. 1p från att vinna så om jag inte hade ridit fel hade jag vunnit. :( så tråkigt. Jag fick en blå rosett, blacket och ett träns med swarovski stenar på pannbandet och nosgrimman. Det var väldigt fint men Carre går på remonnosgrimma :/ så jag får ha det på Almiro tror jag. För det var aachennosgrimma. Och sen var det fotografering med Carre och Thommy för Thommy och Cornelia vann! Grattis!!<3 Sen var det bara att tagga om till nästa klass! (LA:4)
 
Framridning LA:4 : Fick längre framridning och jag gjorde ungeför som förra framridningen. Övade på mkt halter också.
 
LA:4 : I  traven kändes han jätte fin. När jag skulle fatta galopp efter ökad skritt sparkade han bakut och ville inte gå framåt. Han blev lite spänd efter det och saknade av till trav när det skulle bli förvänd galopp och sen fattde han fel galopp så jag fick bryta av igen och sen fattade han rätt galopp. Vi missade hela förvända galoppen på det och det är dubbelkoffcient på det. Och sen i andra uppridningen är det trav in, halt, rygga och sen galopp men han gjorde ingen halt utan ryggade direkt. Och i sista halten ryggade han också i. Det gick sådär men fick iaf 64,15% och ett gammalt SM-kval. Man måste ha 65% två gånger för att komma med till SM. Och det har jag nu. Och det var 1p från att komma 2:a i den klassen men kom precis utanför placering med 1p då.. Tråkigt det med! Och så hade jag lärt in programet fel så jag fick -2.:(
 

Nu taggar vi Filipstad om 2 veckor! Kommer bli jätte kul och jag satsar på att höja kvalen lite ;)!
Hörs kanske senare med bilder och så!

Tävling imorgon, TAGGA!!!

Nu är allt packat och klart och imorgon halv 9 åker vi till Fagersta! Jag startar första klassen vid 11:52 det är LA:2 och andra klassen är LA:4 och då startar jg vid 16:03. Är jätte taggad och Carre med, och han kan sakerna bra och så. Vi kommer hem ganska sent så hinner kanske inte blogga men vi får se.

Heja heja!!


Träning för Uffe

Hej!
Nu ska jag skriva och berätta om träningen för Uffe. Jag tränade på skritt piruetter, skänkelvikningar, LA:4, över gångar och tempoväxlingar. Det gick väldigt bra och jag fick många bra tips!! Han vill ofta dyka lite i piruetterna men det gjorde han inte idag och så går han ibland med rumpan före i skänkelvikningarna men jag fick bra tips så han inte gjorde det.

Imorgon ska Carre skrittas ut och lösgöras. Och på söndag är det tävling! Är så taggad! Det finns inte startlistor på equipe än men det kommer nog imorgon. Ha det bra!!

Bild:
Gammal outfit som jag tidigare har försökt ladda upp


Träning, tävling

Hejhej!
Har verkligen inte hunnit blogga men försöker blogga så gott det går och inläggen från mobilen kommer inte upp..
Har försökt att lägga upp carres outfits osv.
Men idag var jag och Julia och tränade i fältis.
Det var väldigt fullt i ridhuset och svårt att träna på övningar.
Det var ridskola på ena sidan och prvathästar på andra sidan så det var 20x40 bana.
(20x80 igentligen)
Och på våran sida av ridbanan var det 7 hästar och ett hinder.
Och 2-3 av hästarna bara galopperade runt, runt och hoppade.
Men Carre var iaf väldigt fin och rund i formen som jag vill ha honom!
Jag tränade mest på traven för galoppen känns redan så fin.
Traven är också bra men den kan bli bättre.
Han blir liite öppen ibland.
Jag gjorde mkt skänkelvikningar, skolor, skrittpiruetter, enkla byten och förvänd galopp.
Var väldigt nöjd!!
 
På söndag är det tävling!
Nationell i Fagersta.
Första nationella på året.
Det är LA:2 och LA:4.
Är väldigt taggad och det kommer bli så kul!
Då ska även Cornelia och Thommy vara med och det kommer bli jätte roligt.
Och nästa tävling är i Filipstad.
Det kommer också bli jätte kul!
Nu ska jag ut och kvällsfodra,
Kram♥

RSS 2.0